nyttig info

Nyttig Info

Vinduene er en viktig del av husets ansikt, utstråling og karakter. Norgesvinduets utvalg av vinduer og karmer innebærer nærmest ubegrensede valgmuligheter.

Hvilket vindu skal jeg velge?

«Alt skal en prøve, og velge det beste» Henrik Ibsen

GLASS
U-verdien sier noe om varmetapet i vinduet. Jo lavere tallet er, jo mindre varmetap. Fra 1. august 2009 kom det krav om en U-verdi på 1,2 for nye boliger, store rehabiliteringer og store fritidsboliger. I tillegg anbefaler Enova å bytte til vinduer med U-verdi 1,0 eller bedre, for å spare energi; Inntil 40 % av varmetapet i en bolig skjer gjennom vinduene. Enova anbefaler 3-lags lavenergivinduer med U-verdi 1,0 eller lavere.

Det mest brukte glasset er energiglass med Argon-gass. Vinduer kan leveres med mange ulike glasstyper, bl.a. soldempende glass som tar bort 98 % av UV-strålene, og slipper bare inn «halvparten» av solvarmen. Lydvinduer demper støy, også fra trafikk. Andre alternativer er brann- og sikkerhetsglass. Tenk gjennom dine behov, og velg vindusglass med utgangspunkt i det.Velger du for eksempel et vindu med selvrensende glass, får du et produkt hvor UV-strålene bryter ned smusset på glasset. Smusset blir skylt av når det regner, eller ved en dusj fra hageslangen.

HØY KVALITET
Norgesvinduet tilfredsstiller de strengeste krav. Vi leverer vinduer som har så lav U-verdi at det lett oppstår utvendig kondens. Spesielt etter en kald natt med høy luftfuktighet. Dette gjelder som regel vinduer med U-verdier på 1,2 og nedover. Dette er ikke en feil med glasset eller vinduet, men et bevis på god isolering.

VEDLIKEHOLDSFRIE VINDUER
Vinduer med kjerneved er svært holdbare, men hvis du ønsker vedlikeholdsfrie vinduer skal du ha aluminiumskledning utenpå kjerneveden. Med aluminiumskledning har du robuste og sikre vinduer som holder seg like fine år etter år. Vedlikeholdet begrenser seg til en dråpe olje til beslaget en gang om året.

FARGER
Avrundede profiler på karm og ramme gir bedre vedheft for maling. Ved å la oss male vinduene får du en bedre behandling siden vinduene males før montering. Produktene kan leveres med ulik farge innvendig og utvendig.

SPROSSER
Ønsker du vindu med sprosser? Velg mellom gjennomgående, pålimte eller løse sprosser. 

FORINGER
Foringer leveres etter kundenes målspesifikasjon. Kan leveres i MDF eller furu. Foringer i heltre med bredde over 100 mm lages alltid av laminerte materialer, som kan være i fingerskjøtt utførelse. Foringene har endebearbeiding for hjørnesammenføyning.

MILJØVENNLIG PRODUKSJON
Norgesvinduet er anbefalt av Enova. Enova er etablert for å fremme en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon i Norge. Enovas anbefaling forutsetter at produktet er blant det mest energieffektive i sin kategori, og at det er tilgjengelig i markedet.
Leverandører må være godkjent i Norsk Dør og Vinduskontroll for å være medlem av ENOVA.
Norgesvinduets værutsatte flater består av kjerneved som har en overlegen impregnering fra naturen selv. Dette betyr at det ikke foregår vakuumimpregnering med miljøskadelige kjemikalier hos oss.

Østfold