On target with technical approval from SINTEF

Norgesvinduet Bjørlo og Norgesvinduet Svenningdal har nå fått på plass SINTEF Teknisk Godkjenning.

Godkjenningen gjelder for alle produktstedene til Norgesvinduet. Se sertifikat her

Alle produkttyper har gjennomgått et omfattende testprogram hos Sintef i Trondheim. Produktene er testet for lufttetthet, regntetthet, vindlastmotstand og betjeningskraft. I tillegg er det også dokumentert produktenes termiske egenskaper.

Teknisk godkjenning gjelder for alle Norgesvinduets hovedprodukter: faste vinduer, åpningsbare vinduer, balkongdører og skyvedør. Gjelder både for tre- og aluminiumsbelagte vinduer.

Norgesvinduet har tidligere tatt fram Miljødeklarasjon EPD for alle åpningsbare vinduer, og dette er også et viktig element å dokumentere i den tekniske godkjenningen.

– Dette har vært et omfattende arbeid, med mange tester av produktene, og ikke minst godkjenning av kvalitetssystemer på alle produksjonsstedene, sier leder for teknisk avdeling Kent Tryggestad.

Norgesvinduet var først ute med kvalitetssystem NS-EN ISO 9001 og NS-EN ISO 14001, og vi ser det som svært viktig også å ha på plass Sintef Teknisk godkjenning.

Norge har svært strenge krav til kvalitet på vinduer pga. de klimatiske forholdene vi har i landet. Faktisk ligger kravene over øvrige i Europa, og da er det viktig å kunne dokumentere kvaliteten på våre produkter overfor våre kunder.

Godkjenningen omfatter også årlig test av produkter og inspeksjon av produksjonsstedene.
 
– Vi er glade for å kunne utstede de første godkjenningene for vinduer, sier godkjenningsleder Hans Boye Skogstad hos SINTEF Certification. Godkjenning er en komplett dokumentasjon for vinduer noe som har vært etterspurt både av entreprenører og elementprodusenter.